25 Nisan 2010 Pazar

Süper Anne Sendromu


Bir bebek insanın hayatına neler getirebilir?

Bebek beklerken herkes gibi ben de bunu soruyordum kendime. En çok da beni nasıl etkileyecek bebek onu merak ediyordum. Annelik beni nasıl bir dönüşüme uğratacak bilmiyordum. Şu an biliyorum , gördüğüm kadarını yazayım.


Şu 6 ayın sonunda;


Kesinlikle daha bencilim. Kendimi önceden hiç düşünmüyormuşum, ayıp olmasın kalpler kırılmasın diye alttan alıyormuşum şu an farkediyorum. Açıkçası şu saatten sonra önce bebek , sonra ben, daha da kralı gelse tanımam.

Kesinlikle daha pratiğim. Hem bebeğe bakıp , hem yemek yapıp, hem misafir ağırlayıp hem saçıma fön çekip hem, hem.. li bir hayat yaşıyorum, combolardan combo beğeniyorum.

Kesinlikle daha umursamazım. Önceden kafama taktığım , dert edindiğim hiç kimsenin ve hiç birşeyin zerre değeri yok gözümde. Hani diyebilirim ki, onları dert eden kimdi tanıyamıyorum kendimi.

Kesinlikle daha çok dua ediyorum, daha çok şükrediyorum.

Kesinlikle daha güçlüyüm.

Kesinlikle hayat bana daha şakacı davranıyor, hayatım daha bir sit- com tadında.

Kesinlikle daha tedbirliyim.

Kesinlikle daha az yoruluyorum.

Kesinlikle daha az kıskancım, hatta valla umrumda değil .


Bir de, hepsinden öte üzerimdeki etiketin ağırlığını sırtımda hissediyorum. Ben onun annesiyim artık. Onun annesinin gurur duyabileceği, örnek alabileceği , ona yol açabilecek biri olmasını istiyorum. Kendimin en iyi versiyonu olabilmeyi sadece onun için istiyorum.


1 yorum: