13 Nisan 2010 Salı

Anne Sana No'oldu Ya?


Bu torun sevgisi çok garip bir şeymiş dağ gibi karizmatik annemi bile duygusala bağlayabilirmiş a dostlar.

Açıkçası bebek doğmadan önce herkesten duyuyordum aman da torun sevgisi çok farklı çok farklı diye. Hatta kendi kendime diyordum ki ne farklı olabilir, mantık çerçevesine dönün! Benim annemi tanımıyor almak gerekir, bir duygusal zayıflık emaresi görmek için kendisinden.

30 yıllık yönetici, 60'ında hala çalışan bir kadın benim annem. Erkek gibi de kadındır, hiç öyle "Oyy kınalı yapıncağıımm, tombul kuşummm" diye sevdiğini bilmem. Annelerle kız çocukları arasında olan o eleştirilere doyamama durumu bizde de vardır. Uzun okul aralarından sonra eve döndüğümde genelde "Ne çok özlemişim" değil, "Hımm kilo mu aldın biraz" ya da "Bu saç sana olmamış" gibi şeyleri duyardım. He, yanlış anlaşılmasın, kendimde pek kolay duygusallaşabilen bir insan değilimdir, annemin bu halinden de memnun olmadığım söylenemez. Alıştım yani kendisinden bir şikayetim ya da başka bir beklentim de yok.

Gelin görün ki kadınaa bir şeyler oldu. Benim tosun oğlum buna naptıysa, kadın hayatım boyunca görmediğim duygusal tepkimeler veriyor. Herşey doğumdan sonra 20 gün bizimle kalmasıyla başladı. Aman Allahım o ne şevkat, o ne koruyucu kanatlar. Bit kadar yüzü gözü belli olmayan bebeğe sarılıp sarılıp agu gugu yapmalar. O agu gugu yapıştaki ses tonunu ben hayatımda duymadım ulen!

Sonra İzmir'den her arayışta bebeği sormalar, bebeğin sesini duymak istemeler ( konuşamadığını defalarca söyledim, aklın yoluna davet bettim aama anlamadı..) , sonracııma , fotoğraf gönder diye ısrar etmeler, bir de üstüne her arayışında "Aç mı çocuk? aç mı bırakıyosun? Acıkmıştır biberon ver" gibi garip tavırlar...

Beni şoke eden olay ise dün yaşandı. Aradım dedim ki, "Ben Roma'ya gidicem 2 günlüğüne, bebekle bakıcıyı da sana bırakıyım mı?" Normal şartlar altındaki bir annemin buna vereceği cevap uzuun ve şuh bir kahkahanın ardından gelen alaylı "Çok biliyosun sen..Başka?" gibi birşeyleri olmalıydı.

Peki ne dedi ?

"AaA, tabii, ben de gelirim ya da siz getirin, farketmez , izin de alırım üç gün, aa negzel olur, yok babaannesine bırakma canım ne gerek var..."

Anne sana nooldu?

Aslında tm yazdıklarımı unutun şu fotoya bakın. Benle böyle poz çektirdin mi ömründe kadın? Tek istediğin torun muydu?

Ühü ühü...

2 yorum:

  1. ehehehh pabucun dama atıldı:)) espiri bi yana torun sevgisi cidden başka bir şeymiş...

    YanıtlaSil
  2. evet atılmak k hem de nasıl :)

    YanıtlaSil