17 Mayıs 2010 Pazartesi

Nasıl 20 Kilo Verdim?


Gelen maillerden anladığım kadarıyla hemen hemen hepimizin kilo problemi var. Yazın gelmesiyle iyice göze batan, uyku kaçıran bir problem hem de. Kiloları nasıl verdiğimi yazıyorum yoğun istek üzerine. Metabolizmanızla ilgili bir sorununuz, ya da bir sağlık engeliniz yoksa bence siz de benim gibi kilo verebilirsiniz.


- Kilo vermenin ilk kuralı ; yasak diye bir şey yok. tatlı da kebap da yiyeceksiniz. Sadece abartmadan, insani ölçülerde. Bir dilim pizza yeterli mesela. Bir dilim baklava yeterli yani. Tabak tabak yiyip yarın rejime başlarım diye kendinizi kandırmanın alemi yok.

- Saat 18:00'dan sonra yemek yok ! En geç bu saatte akşam yemeği bitecek. 18:00'den sonra sadece nescafe içtim, çay içtim ya da çok midem kazınırsa bir parça meyva yedim. Bu saate kadar çok yemş bile olsanız, bu saatten sonra yemeyerek kilo veriyorsunuz. Neden mi ? Hiç bir fikrim yok öyle işte.

- Haftada en az 3 gün spor. Hatta sipor sipor sipor . En azından çıkın bir yürüyüş yapın o bile çok farkettirecek. Ya hiçbir şey olmadı hareketlenin azıcık.

,- Tartılmak yok. Her sabah tartılınca kilo vermişseniz fazla yersiniz, kilo almışsanız moraliniz bozulur ve daha fazla yersiniz. Tecrübeyle sabittir. Ayda en fazla bir kere filan tartılın. Tartılmak yerine içine sığamadığınız bir pantalonu deneyebilirsiniz mesela her hafta.

- Günde 8 bardak su. Yüzyılın geyiği olduğunun farkındayım ama o sular içilecek arkadaşlar. Mümkünse sayıyla hem de.

- İstediğiniz her şeyi yiyin, her yemeği yapın ama abartmayın. Aç değilken yemek yemeyin mesela. Doyunca bırakın. Tabağınıza bir kaşık pilav koyun, doymazsanız bir daha alın.

- Tatlılara düşkünseniz benim gibi sağlıklı olanını kendiniz evde yapın. Beyaz şeker, beyaz unla yapılan şerbetli tatlılar, çikolatalı pastalar ve türevleri kilo vermenizin önündeki en büyük engel. Kilo vermeniz için şekeri azaltmalı hatta hayatınızdan çıkarmalısınız.


Hepinizin bol bol kilo verip acilen Adriana Lima'ya dönmenizi dilerim, saygılar.

7 yorum:

  1. sanırım yarından tezi yok bende 18'den sona lokma yemicem:((

    YanıtlaSil
  2. dediğine katılıyorum akşam yemeğini erken saatte bitirmek en başta gelecek şey olmalı..
    bu arada senide tebrik ederim öle 20 kiloyu kısa bir sürede vermekte kolay değildir..

    YanıtlaSil
  3. bunların arasında sanırım sadece sihirli 18:00 i denemedim. deniyim. 20:00 den sonra eve gelip eve çikolata filan taşıyan kocamı napiyim? http://cafefernando.com ya girmiyim. Ateş'e hazırladığım muzlu püreden tırtıklaymiyim. yatırım yaptığım kotlarımın aşağıdan kalçama bile yaklaşmadığını da her hafta göriyim.

    YanıtlaSil
  4. gençbiranne ; hadi bakalım kolay gelsin..

    NALAN ; teşekkür ederim, oldu işte :)

    Bengi ; o 18:00'den sonra yememek gerçekten sihirli, şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. ne kadar sürede verdiniz 20 kg ben mi göremedim acaba!!!1 ayda 4 kg yu gördüm :) herkes bunu merak eder dimi:)motive eden bişeydir bu

    YanıtlaSil
  6. Happy Mixy;
    20 kg'yi doğumumdan sonra geçen 6 ayda verdim diyebilirim . Ama zaten ilk 2 ayda pek bir gelişme olmadı büyük kısmı 4 aya yayıldı kilo verme işlemimin :) Ve hala da devam ediyor en zor 10 kg si kaldı . Ben doğuma kadar tam 30 kg aldım da :)
    Postlarımda bu 4 ay içinde spor salonu maceralarımı, hayal kırıklıklarımı ve motivasyonlarımı yazdığım oldu. Ama sadece kilo vermekten bahsetmek çok sıkıcı olurdu değil mi?
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. ben hamileliğimde 17 kg aldım ve 10 kg sı doğumdan hemen sonra qitti.Doğum yapalı 1,5 ay oldu ve moralim felaket bozuk :( acilen formuma dönmem lazım en az 10 kg daha vermek istiorum bu taviyelerini dinlicem canım çok tşk ederim

    YanıtlaSil