5 Mayıs 2010 Çarşamba

Hıdırellez Night


Bugün Hıdırellez ya da Hıdrellez bilemiyorum neyse işte. Benim köklerimde şaman mı var atalarımdan biri kabile büyücüsümüymüş nedir bu akşamı çok seviyorum ben.

Bir kere Hıdırellez İzmir de akşamüstlerinden yanmaya başlayan ateşler demek. Tüm güzelyalı sahilinde dedemin balkonundan görülen onlarca ateş demek. Bizim evin arka sokaklarında çöp kovası yakıp üzerinden atlayan çocuklara karışan kardeşimi kovalamak demek. Ne biliyim bi sürü şey işte.

İstanbul'a geldiğimden beri şöyle doğru düzgün bir Hıdırellez görmedim, sokaklarda komşuların toplaşıp ateş yaktığı, çocukların üzerinden atladığı, ailelerin hep beraber sokaklarda olduğu. He , Ahırkapı Şenlikleri yapmışlar, ah İstanbul , seni pis çukur, para kazanmanın yolunu illa bulacaksın değil mi?

Neyse, boşverin ateşi mateşi. Bir kağıt parçası alın, üzerine çizin dileğinizi. Bir tane daha mı dileğiniz var, başka bir kağıda onu da çizin. Birden fazla dilek olmaz diye bir şey yok, Hızır Baba üşenmez okur hepsini merak etmeyin.

Sonra gömün bir gül ağacının dibine. Yok mu gül ağacı, başka bir ağaçta olur. Aman ağaç yok mu evde saksı da mı yok güzel kardeşim. Bul bir yolunu dik işte bir yere.

Yabancıların havalı Noel Babası varsa bizim de Hızır Babamız var değil mi, hem de gülmüyor yapmacık yapmacık. Dileğiniz olacak, olmayan da gelsin bana hesap sorsun, işte o derece iddialıyım ..

2 yorum:

  1. negüzel anlatmışsın lale zeynep, yeni geldik ateş atladık dileklerimizi diledik. hepimizin dilekleri gerçekleşsin inşallah

    YanıtlaSil
  2. vee yazılan dilekler denize atılacak:) kabul olması dileğiyle...

    YanıtlaSil