18 Mayıs 2010 Salı

Bebeğinizi Nasıl Uyutuyorsunuz?


Bebek 6. ayını bitirdi. Bize her gün yeni bir sürpriz yapıyor. Bazen emeklemeye bazen konuşmaya çalışıyor. Bazen gecede 4 kez uyanıyor bazen deliksiz uyuyor sabaha kadar. Bu çılgınlıklarına alıştım ama son hamlesi hakkaten çalışmadığım yerden geldi.

Bu zamana kadar hep memede uyuyan bu küçük bey şimdi kucakta gezip dolaşıp , hatta hafifçe sallanıp öyle uyumaya başladı. Kafasına mı esti, sinirleri mi bozuldu neden böyle yapıyor bilemiyorum. Tek bildiğim uykusu geldiği halde dertli dertli oturuyor, uykuya direniyor. Onu uyutıyım diye bekliyor ama nasıl? Konuşabilse herşey daha kolay olacak ama..

Şimdi blogu takip eden sevgili anneler, sorum size, bebişcağızlarınızı nasıl uyutuyorsunuz? Ne zaman iyi geceler öpücüğü verip odadan çıkınca uyumaya başlayacak bu tomtom?

Nasıl?

Yoksa hiçbir zaman mı?

8 yorum:

  1. Ben senin oğlun kadarken kızımı bildiğin çarşaf usulü sallayarak uyutuyorduk..neler çektik neler bıraktırana kadar..şimdilerde ise ayağımda sallıyorum bazen beraber yatıyoruz öle uyuyor..bu arada kızcağazım 21,5 aylık...
    :):):):)

    YanıtlaSil
  2. NALAN ; çarşaf usulü benim de aklımda en son çare olarak ama allahtan şimdie kadar pek gerek olmadı :) Hey Allahım bebek gelişim kitaplarında filan da yatağına bırakın o uyur yazıyo :))

    YanıtlaSil
  3. valla bizim hepsinden karışık :)
    ama şu anda tarcy hogg okuyorum
    okumadıysan da çok tavsiye ederim, bir çok soruna cevap olacaktır...

    YanıtlaSil
  4. poh poh perisi ; okunacaklar listeme ekliyorum hemmen :)

    YanıtlaSil
  5. Ateş 7,5 aylık. Akşam 18:30 Banyo , yaklaşık 19:00 da muhallebi vakti. 20:00'da da uyumuş oluyoruz. Ben de 5 aylık olana kadar kucakta, memede, pusette artık allah ne verdiyse onun içinde uyutuyordum.
    Şimdi takip ettiğim yöntem ; saat 20:00 ye gelip Ateş çirkefliğe başlamadan mahsunlaşma fazına geldiğinde, yatağına usulca yatırıp, dönencesini açıp, yatağın yanındaki sandalyeye konumlanıp, şşşşşşşhhh sesiyle sakinleştirip arada elimi yüzünde gezdirerek uykuya dalana kadar yanında kalmak ( 20 dk sürüyor ). Arada susmayacak gibi ağlarsa kucağıma alıp kafasını okşayarak sakinleştirip tekrar yatırıyorum. Elbette bu yöntemi her zaman yemiyor, daha doğrusu ben yatır kaldır yöntemini 3 den fazla uyguladığımda biraz bıkıveriyorum. O zaman napiyorum ? Buzuki Orhan'ın cd si eşliğinde emzik, meme ve diğer uyku yapıcıları devreye sokuyorum.

    YanıtlaSil
  6. benden küçük bir tavsiye sakın yatağınıza almayın.bende 6.aylarda emzirmeye üşendiğimden odamda yatırdım şuan 4 yaşında hala bizim odamızda:((
    ayakta hafif sallamak iyi gelecektir küçük beye:)

    YanıtlaSil
  7. Bengi ; güzel bir fikir gibi geldi yazdıkların. Dönenceyle yatağa yatırmayı ben de bir deneyeyim. Ama bizimkinin kaplumbağa gibi yüzüstü dönmesi bozuyor işi .

    gençbiranne ; odadan çıkarmam lazım bir ara biliyorum ama kıyamıyorum yahu :(

    YanıtlaSil
  8. benimde 1,5 aylık bir bebeğim var,yazılarınızı okuyarak kendime ders çıkartıyorum :) sonradan zorlanmamak için erken önlem almam lazım ;)

    YanıtlaSil