22 Haziran 2010 Salı

Roma Notları




Evlilik yıl dönümü için gidip 48 saat kadar kaldığımız Roma ile ilgili notlar için buyrun buradan yakın;




- Her şeyden önce bebeği 2 günlüğüne emanet ettiğimiz çok sevgili kayınvalidem, kayınpederim, bakıcı ablamız , sizlere sesleniyorum, siz olmasanız bu kısa tatil de olmazdı. Canlarım benim, kuzularım, birtanelerim, bu kısa süre içerisindeki bebek bakım performansınız müthişti, tebrik ediyorum sizleri.


- Bebek, senin de hakkını veriyorum annecim, uslu durdun aferim, de 2 günde bizi unutup eve girdiğimizde " Kimdi len bunlar" dercesine şaşkın şaşkın bakman hiç şık olmadı di mi tontişim?


- İtalyan erkekleri gerçekten çok reröre efsanesine son noktayı koyayım , yakışıklılar mı bir şey diyemiycem ama hepsi takım elbise, hepsi jilet. Hatta 80 yaşında dede formatında amcalar bile keten gömlek, gömleğin cebine ipek mendil formatında takılıyorlar. Kızlar ise , yani yazması hoş değil belki ama, paspallar. Güzel kızlar tabii ki vardı ama güzel olsalar bile İtalyan kızlarının paçasından bir paspallık akıyor dostlar. Sonuç olarak bekar bir erkek grubunun gidebileceği en kötü yer seçtik Roma'yı , kurt italyan erkeklerinen fırsat bulup da kız tavlasalar bile kızlar paspal işte.


- Roma'da her yere yürüyerek gidilebiliyor ya da biz dönüp dolaşıp Roma'nın Sultanahmetini gezdik.


-Her yerde çeşmeler var. Aşk çeşmesi çok kalabalık. Yığınla insan foto çekip para atıyor. Çeşmenin önünde evlenip şampanya patlatan bir Türk çift gördük.


- Navona Meydanı diye bir yer var, kocaman bir meydan , sanatçılar ressamlar, müzisyenler, kafeler filan var. Bu güzel ortamda uzaktan halay çekermiş gibi bir takım hareketler yapan kızlar gördük. Yaklaşınca anladık ki grçekten halay çekiyorlar ve Türkler :)


- Aylardır içmediğim için Roma'da elimde içki şişesiyle gezdim. Limonçello diye bir içkileri var, küçük şişelerde satıyorlar. Alıp çantama attım her oturduğum yerde kolaya suya katıp içtim. Bira içtim, şarap içtim , onu bunu içtim. Bu nedenle Roma benim için çok neşeli bir yer.


- Roma'da çok yeşillik var her yer ağaç kokuyor.


- Şaka değil gerçekten öğlen 3 saat dükkanları kapatıp ortadan kayboluyorlar.


- Caddeye adımınızı attığınızda tüm arabalar durup yol veriyor. Garip bir histi.


- He bir de dondurmacılar çok güzel, insan neyi yiyeceğini şaşırıyor.


- Bu arada Blu express diye bir havayolundan aldık biz biletleri THY'nin yarısına denk geliyor, haberiniz olsun.




Son söz olarak, Roma çiçek kokulu, arnavut kaldırımlı, her sokağından şırıl şırıl çeşme sesleri gelen güzel bir şehir. Bence bir gidin.

2 yorum:

  1. Ahh Roma... Yeni gittim geldim sayilir ama yine gidebilirim.
    Cunku Floransa da ayagimi burktugum icin Roma'da ziplayarak yurumek zorunda kaldim ki dedigin gibi bence de Roma'da her yere yuruyerek gidilebiliyor.
    Benim de en cok sasirdigim nokta caddeye adimi attigin anda arabalarin durmasiydi..Cok alismadim ki buraya gelince bir kazaya kurban gitmeyeyim..
    Sonra o dedigin takim elbiseli yakisikli Italyanlar ben ordayken saklanmislardi galiba, ben de sans mi var ki zaten.:((

    YanıtlaSil
  2. çok keyifli bir seyahat olmuş :) ben de çok severim Roma'yı.orda yediğim pizzanın tadını burda hiçbir yerde bulamıyorum :) umarım bi gün yeniden....sevgiler.

    YanıtlaSil